WGF-rahastot myyvät liikekiinteistöjen portfolion Serena Properties AB:lle

WGF-rahastot myyvät neljän liikekiinteistön portfolion Serena Propertiesille. Myyty portfolio koostuu neljästä Vaasassa sijaitsevasta liikekiinteistöstä. Kaupan yhteydessä WasaGroup Oy myi myös yhden liikehuoneiston Vaasassa.

Kiinteistökaupan kohteena viisi liiketilakohdetta Vaasassa

Myydyt kiinteistöt käsittävät yhteensä yli 32 tuhatta neliötä liiketilaa erinomaisilla liikepaikoilla Vaasassa vuokrattuna pääasiassa pitkäaikaisilla vuokrasopimuksilla hyville vuokralaisille.

Myydyistä kiinteistöistä kolme sijaitsee Vaasan Kivihaan ostoskeskusalueella. Moreenikujalla sijaitsevan liikerakennuksen päävuokralaisia ovat mm. urheiluvälineliike XXL ja elektroniikkaliike Power. Kvartsikadulla sijaitsevan liikerakennuksen päävuokralaisia ovat mm. Onninen, Autoklinikka, KoneNyrård. Gneissikujalla sijaitsevan liikerakennuksen päävuokralaisia ovat mm. Wurth, Finvacon, WasaTrade, PekkaNiska ja Kårkulla Samkommun.

”Myydyt kiinteistöt saavat Serenea Propertiesista ja Reditosta vahvan pitkäaikaisen omistajan. Uskomme hyvän yhteystyön jatkuvan Rediton kanssa myös tulevaisuudessa.”
Jani Peräsarka, hallituksen puheenjohtaja, WasaGroup Funds Oy

Loput myydyistä liiketiloista sijaitsevat Vaasan keskustan kupeessa Klemettilän alueella. Opistokadulla sijaitsevasssa liikekiinteistössä vuokralaisina ovat Toimialakirjanpito, Arnon ja Pohjanmaan Siivous. WasaGroupin myymä liikehuoneisto sijaitsee niin ikään Klemettilän alueella ja liikehuoneistossa vuokralaisena Nordea.

”Serena on erittäin tyytyväinen mahdollisuuteen hankkia nämä hienot kiinteistöt, jotka sopivat täydellisesti portfolioomme. Serena jatkaa työtään löytääkseen mielenkiintoisia hankintamahdollisuuksia Suomesta.”
Marc Von Melen, Serena Properties AB

Liikekiinteistöt toteutettu Wasa360-konseptilla

Liikekiinteistöihin erikoistuneiden WGF I ja WGF III -rahastojen tavoitteena on toteuttaa lyhyessä ajassa laadukkaita ja tuottavia liikekiinteistöjä hyvillä vuokralaisilla ja pitkillä vuokrasopimuksilla omistukseensa ja myydä kiinteistöt suurempina portfolioina pitkäaikaisille omistajille.

”WGF-rahastot ovat jälleen onnistuneet toteuttamaan kiinteistöportfolion, jonka kiinteistöt laadultaan, sijainniltaan ja vuokralaisiltaan kiinnostavat kiinteistösijoitusmarkkinoita ulkomaita myöten.”
Jani Peräsarka, hallituksen puheenjohtaja, WasaGroup Funds Oy

Kiinteistöjen rahoittajana ja investorina toimii WasaGroup Funds Oy:n hallinnoimat WasaGroup Fund I ja WasaGroup Fund III -kiinteistökehitysrahastot, jotka ovat toimineet vuokranantajana.

Kiinteistöt on toteutettu WasaGroupin kehittämällä Wasa360-konseptilla. Kiinteistökehittäjänä WasaGroup on ottanut kokonaisvastuun kohteiden suunnittelusta, rakennuttamisesta ja rahoituksesta sekä vuokralaisten etsimisestä ja toimitilatarpeiden täyttämisestä ja kiinteistöjen ylläpidosta. Kohteet on suunnitellut WasaPlan Oy ja rakennusprojektista on vastannut WasaGroup Oy kokonaisuudessaan.

Kolmen WGF-rahaston siirryttyä kiinteistösijoitustensa realisointivaiheeseen, Wasa360-konseptilla kiinteistösijoitustoimintaa jatkaa keväällä 2021 perustettu Tuohex Kiinteistörahasto.

 

Serena Properties AB
Serena on Pohjoismaiden liikekiinteistöihin erikoistunut kiinteistöyhtiö. Redito on yrityksen perustaja, joka hallinnoi ja kehittää kiinteistöjä. Kiinteistöjen nykyarvo on noin 600 miljoonaa euroa 40 kiinteistössä Suomessa ja Ruotsissa. Serena on ruotsalaisen pörssiyhtiö Balderin ja Rediton yhteisyritys.

Lisätietoja:
Jani Peräsarka
Hallituksen puheenjohtaja
WasaGroup Funds Oy
+358 40 576 5843
jani.perasarka@wasagroup.fi

Marc Von Melen
Toimitusjohtaja
Serena Properties AB
+46 70 269 0805
marc.vonmelen@redito.se

Aleksi Lounamaa
Head of Asset Management, Suomi
Serena Properties AB
+358 50 547 9213
aleksi.lounamaa@redito.se