WGF II -rahasto myy yhteiskuntakiinteistöjen portfolion SBB:lle

WGF II -rahasto myy 9 kiinteistön yhteiskuntakiinteistöjen portfolion ruotsalaiselle Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ):lle (SBB). Portfolio koostuu eri puolilla Suomea sijaitsevista seitsemästä päiväkotikiinteistöstä, hyvinvointikeskuskiinteistöstä sekä oppilaitoskiinteistöstä. Kauppahinta on noin 23 miljoonaa euroa.

WGF II -rahasto julkisten toimitilojen kehittäjä ja toteuttaja

Yhteiskunnallisiin kiinteistöihin erikoistuneen WGF II -rahaston tavoitteena on toteuttaa lyhyessä ajassa  laadukkaita ja tuottavia yhteiskunnallisia kiinteistöjä hyvillä vuokralaisilla ja pitkillä vuokrasopimuksilla omistukseensa ja myydä kiinteistöt suurempina portfolioina pitkäaikaisille omistajille.

”WGF-rahastot ovat jälleen onnistuneet toteuttamaan kiinteistöportfolion, joka kiinnostaa kiinteistösijoitusmarkkinoilla ulkomaita myöten.”
Jani Peräsarka, toimitusjohtaja, WasaGroup Funds Oy

7 päiväkotia, hyvinvointikeskus ja oppilaitoskiinteistö

Myydyt kiinteistöt ovat uusia ja ne on vuokrattu julkisille toimijoille sekä toimialojensa johtaville yrityksille pitkillä vuokrasopimuksilla.

”Myydyt kiinteistöt saavat SBB:stä hyvän pitkäaikaisen omistajan. Odotamme hyvän yhteystyön jatkuvan SBB:n kanssa myös tulevaisuudessa.”
– Jani Peräsarka, toimitusjohtaja, WasaGroup Funds Oy

Myydyt päiväkodit sijaitsevat Kuopiossa, Siilinjärvellä, Kaarinassa, Raisiossa, Mustasaaressa, Loimaalla ja Huittisissa. Päiväkodeissa vuokralaisina toimivat Kuopion kaupunki, Verkanappulat Oy sekä Touhula Varhaiskasvatus Oy.

Myytyyn portfolioon sisältyy Sievin uudenlainen hyvinvointikeskus, jossa perinteiset terveyskeskuspalvelut ja sosiaalipalvelut toimivat samoissa tiloissa. Sievin hyvinvointikeskuksessa toimii Peruspalvelukuntayhtymä Kallion lääkäri- ja hoitajavastaanotto, laboratorion näytteenotto, työterveyshuolto ja työfysioterapia, kotihoito, neuvola ja perhetyö, toiminta- ja puheterapia ja sosiaalikeskus, sydän- ja diabeteshoitajan palvelut sekä psykiatristen sairaanhoitajien depressiohoitajan palvelut.

Myytyyn portfolioon sisältyy myös Jyväskylässä Tähtiniemen Kampuksen uusi oppilaitoskiinteistö, jonka pääkäyttäjä on Suomen humanistinen ammattikorkeakoulu. Oppilaitoskiinteistössä toimii myös Alkio-opisto.

”Olemme erittäin iloisia voidessamme ottaa WGF-rahastoilta vastaan nämä modernit ja uudet yhteiskuntakiinteistöt, joihin sisältyy Alkio-opiston käytössä oleva uusi oppilaitosrakennus Jyväskylässä. Oppilaitoskiinteistöt ovat segmentti, jossa haluamme kasvaa.”
Ilija Batljan, toimitusjohtaja, SBB

Yhteiskunnalliset kiinteistöt toteutettu Wasa360-konseptilla

Kiinteistöjen rahoittajana ja investorina toimii WasaGroup Funds Oy:n hallinnoima WasaGroup Fund II -kiinteistökehitysrahasto, joka on toiminut vuokranantajana.

Kiinteistöt on toteutettu WasaGroupin kehittämällä Wasa360-konseptilla.  Kiinteistökehittäjänä WasaGroup on ottanut kokonaisvastuun kohteiden suunnittelusta, rakennuttamisesta ja rahoituksesta sekä vuokralaisten etsimisestä ja toimitilatarpeiden täyttämisestä ja kiinteistöjen ylläpidosta. Kohteet on suunnitellut WasaPlan Oy ja rakennusprojektista on vastannut WasaGroup Oy kokonaisuudessaan.

 

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ):lle (SBB)

SBB on pohjoismaiden johtava yhteiskuntakiinteistöjä omistava kiinteistösijoitusyhtiö. Yhtiön strategiana on olla omistaa ja hallinnoida yhteiskuntakiinteistöjä Pohjoismaissa ja vuokrasäänneltyjä asuntokohteita Ruotsissa pitkällä aikavälillä ja toimia aktiivisesti kiinteistökehityksen kanssa. Yhtiö on listattu Nasdaq Stockholm. www.sbbnorden.se.

SBB:n lehdistötiedote