WGF III -rahasto toteuttaa uuden kauppakeskuksen Vaasaan

WGF III -rahasto toteuttaa Vaasan keskustan kupeeseen uuden kauppakeskuksen, johon tulee uusi Lidl-päivittäistavaramyymälä, Neste Express -asema sekä McDonald’s-pikaruokaravintola.

Vaasan keskusta laajenee pohjoiseen Klemettilän alueelle, johon WGF III -rahasto toteuttaa uuden kauppakeskuksen. Monipuoliseen kiinteistöön avataan Lidl-päivittäistavaramyymälä, Neste Express -asema sekä McDonald’s-pikaruokaravintola.

WGF III -rahasto rahoittaa hankkeen toteutuksen ja vuokraa päivittäistavarakaupan kiinteistön sekä liikenneaseman että pikaruokaravintolan tontin pitkillä vuokrasopimuksilla käyttäjille.

Erinomainen sijainti Vaasan keskustassa

Klemettilän alueelle on valmistunut ja valmistuu lähivuosina runsaasti uusia asuntoja. Uusi kaupan keskus tulee sijaitsemaan valtatie 8:n varrella Vaasan keskustan pohjoisen sisääntuloväylän varrella. Sijainti on liikennemääriltään yksi Vaasan vilkkaimmista.

Kohde on WGF III -rahastolle erinomainen sijoituskohde. Erinomaisella sijainnilla oleva monipuolinen kaupan keskus, jossa toimivien hyvien vuokralaisten toiminnat tukevat toisiaan ja synnyttävät erittäin kiinnostavan ja vilkkaan kauppapaikan.
– Jani Peräsarka, toimitusjohtaja, WasaGroup Funds

Monipuolinen palvelutarjonta

Uuteen kaupan keskukseen tulee asiakkaille nykyaikainen ja monipuolinen palvelutarjonta.

Siirrämme uuteen liikekeskukseen nykyisen Vaasan keskustan myymälämme ja saamme samalla hienot uudet tilat asiakkaillemme ja henkilökunnalle. Uskomme, että uusi liikekeskus otetaan Vaasassa hyvin vastaan”, Lidl Suomen kiinteistöpäällikkö Janne Toivanen kertoo.

Neste on ollut mukana hankkeen kehittämisessä alusta asti. Alueelle rakentuva Neste Express -asema on tavoitteena avata henkilö- ja pakettiautoilijoiden käyttöön syksyllä 2020.

Tuomme uudelle asemallemme tarjolle Neste MY uusiutuva diesel -polttoaineen. Sen avulla autoilija voi vähentää omaa hiilijalanjälkeään koko elinkaaren ajalta laskettuna jopa 90 %*, verrattuna fossiilisen dieselin käyttöön. Asema on Vaasan ensimmäinen Neste MY uusiutuvaa dieseliä tarjoava asema ‒ siksi onkin erityisen hienoa päästä vastaamaan alueella asioivien asiakkaidemme toiveisiin”, kertoo Katri Taskinen, Suomen asemaverkostosta ja kuluttajamyynnistä vastaava johtaja Nesteeltä.

Olemme hakeneet Vaasan Klemettilän kohteelle rakennuslupaa ja tavoitteenamme on avata ravintola vuoden 2021 aikana. Suunnitelmiin kuuluu nopea kahden tilauspisteen autokaista, lasten leikkipaikka ja lähes sata asiakaspaikkaa. Ravintola tulee tarjoamaan lähialueella myös McDelivery-kotiinkuljetuspalvelun. Hienoa, että voimme uuden ravintolan myötä palvella asiakkaitamme Vaasassa entistäkin paremmin”, kertoo Suomen McDonald’sin toimitusjohtaja Olli Johansson.

Wasa360-konsepti erinomainen tapa toteuttaa toimitiloja

Hanke on edennyt monen toimijan yhteistyön ansiosta. Vaasan kaupunki on toteuttanut alueen kaavamuutoksen sekä katualueen ja infran uudelleen järjestelyn. Hankekehitystä on alueella tehty vuoden verran ja nyt WasaGroup vie hanketta eteenpäin Wasa360-konseptin mukaisesti vastaten kiinteistöhankkeen suunnittelusta ja toteutuksesta sekä WGF-kiinteistörahasto kohteen rahoituksesta ja vuokraamisesta.

Alueella WasaGroup on äskettäin toteuttanut Green Star -hotellikiinteistön samalla konseptilla ja se on näyttänyt loistavan toimivuutensa myös koronan aikana keväällä. WasaGroup toimii koko Suomen alueella ja olemme hyvin tyytyväisiä uudesta hankkeesta omalla kotimarkkinallamme”, sanoo WasaGroupin toimitusjohtaja Johan Malm.

*) Elinkaaripäästöjen ja päästövähenemän laskentamenetelmä on EU:n uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin (2009/28/EY) mukainen.