WGF-kiinteistökehitysrahastot myivät 30 miljoonan liikekiinteistöportfolion Cibukselle

WGF I ja WGF III -kiinteistökehitysrahastot myivät yhteensä noin 30 miljoonan euron päivittäistavarakiinteistöjen portfolion ruotsalaiselle Cibus Nordic Real Estate AB:lle.

WGF-rahasto kauppapaikkojen kiinteistökehittäjä ja toteuttaja

WGF-kiinteistökehitysrahastot investoivat uusiin toteutettaviin vuokrakiinteistöihin. Nyt myyty kiinteistöportfolio koostuu kuudesta mm. Keskolle ja Tokmannille pitkäaikaisilla vuokrasopimuksilla vuokratusta kiinteistöstä.

”WGF-kiinteistökehitysrahastojen vahvuus on kyky toteuttaa nopeasti, joustavasti ja tehokkaasti vuokralaisille uusia liikepaikkoja, joilla on kysyntää kiinteistösijoitusmarkkinoilla” sanoo WasaGroup Funds Oy:n toimitusjohtaja Jani Peräsarka.

WGF-kiinteistökehitysrahastojen strategiana on toteuttaa kiinteistösijoitusmarkkinoille houkuttelevan kokoisia kiinteistöportfolioita. WGF-rahastot toimivat vuokranantajina kiinteistösalkkujen myyntiin saakka.

”Olemme iloisia, että WGF-rahastojen toteuttamat kiinteistöt ja niiden taustalla oleva Wasa360-toimintamalli on saavuttaneet uskottavuuden myös ulkomaalaisten kiinteistösijoittajien silmissä” Peräsarka jatkaa.

 

”Nämä WasaGroupin kehittämät kohteet ovat uusia, moderneja kiinteistöjä, jotka on vuokrattu Keskolle ja Tokmannille pitkillä vuokrasopimuksilla. Kohteet sopivat Cibuksen salkkuun erinomaisen hyvin ja tukevat yhtiön kasvustrategiaa”, kommentoi Jonas Ahlblad, Cibus Nordic Real Estate AB:n hallituksen jäsen ja vt. toimitusjohtaja.

Liikekiinteistöt on toteutettu kokonaisvaltaisella Wasa360-konseptilla

Liikerakennusten rahoittajana ja investorina on toiminut WasaGroup Funds Oy:n hallinnoimat WasaGroup Fund I ja III -kiinteistökehitysrahastot, jotka ovat toimineet vuokranantajana. WGF III -rahasto investoi mm. päivittäistavarakaupan kiinteistöihin ja tulouttaa sijoittajilleen kohteiden vuokraustoiminnan tuotot sekä myyntivoitot.

Myydyt kiinteistöt on toteutettu WasaGroupin kehittämällä Wasa360-konseptilla.  Kiinteistökehittäjänä WasaGroup on ottanut kokonaisvastuun kohteiden suunnittelusta, rakennuttamisesta ja rahoituksesta sekä vuokralaisten toimitilatarpeiden täyttämisestä ja kiinteistöjen ylläpidosta sekä nyt myynnistä. Kohteet on suunnitellut WasaPlan Oy ja rakennusprojektista on vastannut WasaGroup Oy kokonaisuudessaan.

 

Cibus on kiinteistösijoitusyhtiö, joka on noteerattu Nasdaq First North listalla Tukholmassa. Yhtiön liiketoimintaidea on jakaa omistajilleen vakaata osinkotuottoa ostamalla, kehittämällä ja omistamalla korkealaatuisia vakavaraisille päivittäistavarakaupan toimijoille vuokrattuja kiinteistöjä Pohjoismaissa. www.cibusnordic.com