WGF I -rahaston ensimmäinen vaihe merkitty täyteen

WasaGroupin ensimmäisen kiinteistökehitysrahaston, WasaGroup Fund I, ensimmäinen vaihe on merkitty täyteen.

WGF I on kiinteistökehitysrahasto, joka rakennuttaa ja vuokraa uusia liiketiloja yrityksille ja mahdollistaa kiinteistösijoittamisen näihin vuokrakohteisiin.

WGF I -rahastoon on kerätty sijoituksia ensimmäiseen vuokrakohteeseen, joka on Vaasan Opistokatu 15:sta rakennettava 2.000 neliön toimisto- ja myymälärakennus Svennan Kulma. WGF I -rahaston ensimmäisen vaiheen investointi on noin 2,5 miljoonaa euroa.

WGF I -rahaston ensimmäinen vaihe merkittiin täyteen välittömästi. Mahdollisuus kiinteistösijoittamiseen on kiinnostanut erityisesti alueen yrityksiä ja yrittäjiä. Laaja kiinnostus mahdollistaa myös seuraavien vaiheiden toteuttamisen, jolloin rahasto on avoinna uusille sijoituksille ja sijoittajille.

Jani Peräsarka, Talousjohtaja, WasaGroup Oy

WGF I -rahaston toisen vaiheen vuokrakohde on Vaasan Kivihakaan rakennettava n. 9.500 neliömetrin suuruinen myymälärakennus, jonka kustannusarvio on noin 9,7 miljoonaa euroa. WGF I -rahaston toiseen vaiheeseen otetaan vastaan sijoitussitoumuksia jo nyt.

WGF I -rahaston on tarkoitus toteuttaa lisäksi muutama myymälä- ja liikerakennuskokonaisuus muualla Suomessa vielä vuosien 2013-2014 aikana, minkä jälkeen rahastoon ei oteta enää vastaan sijoitussitoumuksia. WGF I -rahaston kokonaisinvestointien määräksi arvioidaan noin 19 miljoonaa euroa.